یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 290493
۳۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۲

ما باید با تکیه بر اقتصاد بومی و اسلامی ، از همه ظرفیت ها استفاده کرده و موقعیت خود را از حالت انفعالی به حالت فعال تبدیل کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی معصومی‌نیا از اقتصاددانان حوزوی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به ضرورت های طرح اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری، اظهار داشت: ما تاکنون به دلیل فشارهای دشمن در عرصه اقتصاد در حالت انفعال به سر می بردیم؛ چرا که سیاست های اقتصادی ما منفعل از این گونه فشارها بود.

وی افزود:‌از سویی معضل بسیار بزرگ ما این بود که بخش قابل توجهی از مسئولان ما، تفکر اقتصادی شان متاثر از تفکر غربی بود؛ شاید در مقام حرف و شعار چیز دیگری بگویند اما در عمل پایبند به تفکر غربی هستند.

*در عرصه اقتصادی، از حالت انفعال درآییم

حجت الاسلام و المسلمین معصومی نیا همچنین اضافه کرد: به عبارت دیگر، سیاست‌گذاری و فشار خارجی ها، اعتقاد برخی مدیران، سیاست گذاران و اقتصاددانان داخلی به نسخه های غربی باعث شده که ما دچار این انفعال شویم.

وی با بیان این که معنای اقتصاد مقاومتی آن است که ما از همه ظرفیت های خود نهایت استفاده را ببریم، گفت: ما باید با تکیه بر اقتصاد بومی و اسلامی ، از همه ظرفیت ها استفاده کرده و موقعیت خود را از حالت انفعالی به حالت فعال تبدیل کنیم.

*لزوم تکیه بر اقتصاد بومی و اسلامی

این اقتصاد دان حوزوی بیان داشت: اقتصاد ما مبتنی بر ظرفیت های و برنامه ریزی بومی باید بتواند در عرصه جهانی ، معیارها و خطوط فکری اش را تبیین کند.

وی با تاکید بر ضرورت تغییر نگاه و رویکرد مسئولان در خروج از حالت انفعالی، خاطرنشان کرد: از جمله الزامات اقتصاد مقاومتی این است که تفکر غلط اقتصاددانان و مدیران ما اصلاح شود.

* الگوی اقتصادی غرب، جوابگوی مشکلات ما نیست

وی افزود: ما در اوایل انقلاب، چپ سیاسی و راست سیاسی داشتیم که متاثر از همین وضع، چپ اقتصادی و راست اقتصادی نیز شکل گرفته بود، اما امروزه چپ و راست در عرصه اقتصاد هر دو به راست اقتصادی تبدیل شده اند، به این معنا که به اقتصاد بازار سرمایه داری گرایش پیدا کرده اند؛ طبعا اولین الزام اصلاح این تفکر و گرایش است، چرا که الگوی اقتصادی غرب ، جوابگوی مشکلات ما نیست.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم اقتصادی همچنین گفت: رهبر معظم انقلاب حقیقتا دقیق ترین حرف های اقتصادی را بیان می کند و حال آن که ایشان تخصصا یک اقتصاددان نیست.

*اقتصادی که اسلام در آن کمرنگ است!

وی با اشاره به این که معظم له بر اقتصاد اسلامی و بومی تاکید دارند، افزود: متاسفانه ارتباط اقتصاد ما با مبانی اسلامی ضعیف است و بیشتر با اقتصاد سرمایه داری مرتبط است.

حجت الاسلام و المسلمین معصومی نیا با بیان این که یکی دیگر از الزامات دست یابی به اقتصاد مقاومتی ، این است که باید در مصرف کشور تجدید نظر جدی کنیم، ابراز داشت: اهمیت توجه به مقوله مصرف از آن روست که به تولید و سرمایه گذاری جهت می دهد.

وی افزود: اتفاق ناگواری که پس از جنگ تحمیلی در کشور افتاد این بود که ما به سمت فرهنگ مصرفی غرب گرایش پیدا کردیم؛ مقام معظم رهبری نیز با توجه به این واقعیت، یکی از سال ها را به عنوان سال اصلاح الگوی مصرف نام گذاری کردند ، هر چند که در این باره حرکت های لازم و بایسته انجام نشد.

*مصرف زدگی؛ بلای جان اقتصاد ایران

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اقتصادی خاطرنشان کرد: بدون اغراق، مقام معظم رهبری  انسان حکیمی است؛ این که ایشان بر روی مساله مصرف دست گذاشته اند به خاطر آن است که مصرف نقطه شروع اقتصاد ماست که دچار انحراف شده است.

وی اضافه کرد: از سویی فرهنگ کار و تولید در جامعه ما ضعیف است و در این بین ، برخی مسئولان نیز مقصر هستند که در راستای عمل به رهنمودهای رهبری خوب عمل نکردند؛ ضمن آن که از این نکته هم نباید غافل شد که متاسفانه پس از جنگ برخی از مسئولان دنیا زده شده و توجیه گر فرهنگ مصرفی مردم شدند.

حجت الاسلام و المسلمین معصومی نیا همچنین یادآور شد: مادامی که وضع مصرف ما اصلاح نشود به بیراهه می رویم چرا که نمی توانیم از معضل واردات بی رویه رهایی یابیم.

*حجم واردات کشور وحشتناک است

وی تصریح کرد: در حال حاضر، حجم واردات به کشور واقعا وحشتناک است که بخش عمده آن کالاهای مصرفی است که البته رسانه های جمعی و به ویژه صدا وسیما با آگهی ها و نوع تبلیغات خود در این روند تاثیر بسزایی دارند.

وی همچنین افزود: از این واقعیت تلخ نمی توان غفلت کرد که در این شرایط، واردات کالاهای بنجل خارجی ، بخش عمده ای از درآمد ملی ما را می بلعد و ادامه این رویه برای اقتصاد کشور بسیار خطرناک خواهد بود.

*نفت نعمت الهی است اگر...!

این اقتصاددان حوزوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که نفت و درآمدهای ناشی از آن یک نعمت بزرگ الهی برای ما محسوب می شود، در عین حال بیان داشت: ما باید از این نعمت در راستای ترویج و نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی بهره ببریم و حال آن که همین نفت امروزه به بلای جان ما تبدیل شده چرا که در آمدهای نفتی باعث رشد واردات و گرایش بیشتر به مصرف زدگی در جامعه ما شده است.

*درآمدهایی که فساد آور شده است

مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم اقتصادی افزود: از سویی دیگر ، این درآمدهای نفتی و واردات خود فسادآور شده و رانت ها و فساد اقتصادی را به همراه داشته است که امروز با آن دست و پنجه نرم می کنیم.

وی با بیان این که باید بپذیریم که ما در عرصه مقابله با فساد، آن طور که باید و شاید موفق عمل نکرده ایم ،اظهار داشت: البته انسان های شریف و پاک در مسئولیت های رده بالای کشور بسیار هستند اما به نظر می رسد که در برخی رده های میانی ، مساله چیز دیگری است.

حجت الاسلام و المسلمین معصومی نیا گفت: در هر صورت آن چه در شرایط فعلی حایز اهمیت است این که درآمدهای نفتی باید به ابزاری در جهت اقتصاد مقاومتی تبدیل شود به ویژه در شرایطی که دشمن هم رو به تحریم نفتی ما آورده است.

*نفت ابزاری در نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی

وی اضافه کرد: با طراحی و پیاده کردن الگوی اقتصاد مقاومتی ، ما می توانیم از نفت به عنوان ابزاری جدی در برابر دشمن استفاده کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اقتصادی همچنین در قسمت دیگری از صحبت های خود با اشاره به این که تحریم نفتی ایران یک امداد الهی می باشد، گفت: تحریم نفتی ما از سوی غرب از آن جا که می تواند به طراحی اقتصاد بدون نفت منجر شده و از سویی به ناچار جلوی واردات بی رویه گرفته شود، برای ما یک موهبت الهی است.

*اگر غربی ها می دانستند...

وی با تاکید بر این که سیاست‌گذاران کشور از این فرصت ایجاد شده نهایت استفاده را باید ببرند، افزود: اگر دشمنان ما بدانند که این تحریم های نفتی چه سودی برای کشور ما دارد، دست از این کار بر می داشتند.

*لزوم اتحاد استراتژیک نفتی با عراق

حجت الاسلام والمسلمین معصومی نیا در خاتمه سخنان خود بیان داشت: ما می توانیم در این وضعیت همچنین با عراق یک اتحاد استراتژیک در زمینه مسایل نفتی تشکیل دهیم که این مساله خود باعث تحول عظیمی در بازار نفت به سود ما می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha